marți, 29 ianuarie 2019

ATELIERUL PROFESIONAL NR. 10

Campania Națională „Biblioteca Altfel e biblioteca mea"

Duminică, 23 septembrie 2018, Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt s-a transformat pentru câteva ore într-o bibliotecă modernă, în care toți doritorii au avut ocazia să participe la diverse activități interactive și să cunoască serviciile și oportunitățile de care pot beneficia în bibliotecile publice din țară.
În intervalul orelor 11.00-13.00, vizitatorii evenimentului au avut posibilitatea să participe la activități demonstrative și masterclass-uri de robotică, coding, virtual reality, fabricare digitală, sport, teste de sănătate, activități educaționale, concursuri și ateliere de creație, prezentări și expoziții interactive, prin care au descoperit o altfel de bibliotecă – modernă, atractivă și interactivă, care îi poate ajuta să:
- Exceleze prin tehnologii (Aleea Biblioteca Tehnologiilor)
- READescopere plăcerea lecturii (Aleea Biblioteca Lecturii)
- Învețe într-un mod nonformal (Aleea Biblioteca Studiului)
- Creeze și exploreze (Aleea Biblioteca Jocului și a Creației)
- Practice un mod sănătos de viață (Aleea Biblioteca Sportului și a Sănătății)
- Performeze în ritmuri de muzică și dans (Aleea Biblioteca Muzicii și Dansului)
Fiecare, indiferent de vârstă și ocupație, a descoperit ceva pe placul său și a exclamat că „Biblioteca Altfel e Biblioteca MEA”. Momentele muzicale vor întregi buna dispoziție, iar cei mai activi participanți se vor alege cu premii din partea organizatorilor.
Evenimentul a fost organizat de Asociația Bibliotecarilor din Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Primăriei Chișinău. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Campaniei naționale de sensibilizare privind modernizarea bibliotecilor publice „E Biblioteca MEA”, care a venit să accentueze schimbările și inovațiile produse în ultimii ani în bibliotecile publice din țară și să promoveze noua Lege cu privire biblioteci.
În cadrul acestei campanii a fost organizat Atelierul profesional coregrafic „Dansul folcloric - Polca din bătrâni”, moderat de profesorul coregraf Nicoleta Fiodorov-Ganea.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu